Svakoj osobi potrebna je pomoć i podrška. Ne postoji sportista koji može sve sam, jer mi ljudi smo socijalna bića.
Sport klub ARSIAS nudi pomoć i podršku svim sportistima koji razumeju važnost dodatnog treninga, ne samo u smislu razvoja psihičkih osobima, već kompletno.
Za sportski uspeh potrebno je mnogo različitih faktora od kojih u našem klubu pokrivamo većinu. Mi smo jedini klub koji se individualno ili u malim grupama bavi sportistima i sportskim trenerima, njihovim karijerama, njihovim rezultatima, njihovom celokupnom rastu i razvoju.
Svaki sportista ima klub za koji nastupa, a naš klub pomaže svim klubovima radeći sa pojedincima da budu bolji u svakom pogledu i da daju značajno bolje rezultate kako na treninzima, tako i na utakmicama.
Nemamo konkurenciju zato što nam nije potrebna.
Imamo i gajimo saradnju sa svim sportskim organizacijama, sportskim klubovima, sportskim univerzitetima, menadžerskim agencijama, školama sporta, kao i brojnim sportskim radnicima, trenerima, sportskim novinarima i drugim ljudima iz sveta sporta.
Mi polazimo od pojedinca – sportiste, koji je spreman da uloži dodatan napor, trenira više, kvalitetnije, da bi podigao nivo svojih sportskih mogućnosti, ostvarivao vrhunske rezultate i na taj način pomogao sebi, svojoj porodici, svom klubu, ali i svojoj državi za koju nastupa.


Ivan Lapčević je bivši vrhunski sportista. Nastupao je za najbolje svetske klubove i osvajao brojne titule, medalje i sportska priznanja. Bio je učesnik svetskih i evropskih prvenstava, lige šampiona i olimpijskih igara.

Samim tim okusio je slast pobede, težinu poraza i prošao trnovit put od dečijih snova i maštanja do zvezda i ispunjenja sna.

Sada je diplomirani sportski menadžer i trener, koji svojim ogromnim sportskim iskustvom i stručnim znanjem pomaže mnogim sportistima da ostvare svoje sportske ciljeve.

Kroz studije kao i brojne seminare i edukacije širom sveta, usvojio je one najbolje i tako razvio različite sisteme pristupa sportskoj karijeri. Ivan je tvorac Energo Treninga izuzetno mocnog nacina za otklanjanje različitih unutrašnjih blokada koje sprečavaju sportistu da ostvari svoj puni potencijal.

Na taj način, približio je mnogima značaj rada na sebi I svom karakteru kao sustinsko vaznom faktoru za dostizanje vrhunskih sportskih rezultata.Energo trening se postize izgradnja borbenog, istrajnog i hrabrog ,motivisanog I nesalomivog karaktera, koji treba da dovede sportistu do željenih sportskih snova.

Ivan je inovator, savetnik, saradnik, čija je životna misija da pomaže ne samo sportistima, već svim ljudima širom sveta.


Kome su namenjeni dodatni treninzi u našem klubu:
1. Mladim talentovanim sportistima, ali ne mlađim od 16 godina, koji žele ubrzani razvoj svoje karijere.
2. Sportistima koji se spremaju za takmičenje, turnir i sezonu.
3. Sportistima koji žele da unaprede jedan deo svojih kvaliteta.
4. Sportistima koji žele da rade na svojim manama, da ih otklone i pretvore u vrline.
5. Vrhunskim sportistima koji žele biti još bolji.
6. Sportistima koji žele da produže svoju karijeru.
7. Svim sportistima koji žele da podignu nivo svoje igre na veću visinu i koji žele da traju dugo u sportu.
8. Sportistima kojima treba usmerenje, jasni ciljevi, odluke i odgovori na pitanja: šta i kako dalje i na koji način.
9. Sportistima koji žele da podignu nivo samopouzdanja u svoje mogućnosti.
10. Sportistima kojima nedostaje odlučnost, disciplina, organizacija, volja, motivacija, hrabrost.
11. Mladim sportistima kojima treba podrška da bi postali vrhunski.
12. Sportistima koji se pripremaju da okače patike o klin i da počnu jednu novu karijeru.
13. Sportskim trenerima kojima je potrebno samopouzdanje, liderske veštine, bolja i jasnija organizacija.
14. Trenerima koji žele bolje rezultate od sebe i svog tima.
15. Svim sportistima ili trenerima koji žele više u svakom pogledu.

Šta dobija sportista u saradnji sa nama:
1. Iskrenog druga sa kojim može da popriča o svemu.
2. Svrsishodnu i nesebičnu pomoć i podršku u svakom trenutku svoje karijere.
3. Stručne i konstruktivne savete koji mogu drastično povečati nivo njegovih rezultata.
4. Pomoć i podrška u fizičkom, psihološkom, tehničko-taktičkom razvoju.
5. Drastično povećanje verovatnoće u dostizanje sportskih rezultata.
6. Emotivnu stabilnost i sigurnost u sebe.
7. Motivaciju i želju da postiže vrhunske rezultate.
8. Treninge koji će mu pomoći da lakše podnese probleme u odnosu sa trenerom, saigračima i rešava druge prepreke na koje nailazi tokom svoje karijere.
9. Plansko i stručno vođenje do pobede i rezultata.
10. Drastično smanjenje verovatnoće da dođe do neželjenih povreda i specifični treninzi koji ubrzavaju oporavak u slučaju povrede igrača.
11. Bolje raspoloženje i bavljenje sportom iz ljubavi i radosti, a ne sa stresom i brigama.
Izdignite se iz mase drugih, postižite rezultate za koje ste sposobni.

Pad energije, želje, motivacije, kod sportista je svakodnevna pojava. Ovi padovi i unutrašnje borbe mnoge sportiste odvoje od puta uspeha. Emotivni padovi kod sportiste najčešće nastaju zbog problematičnih odnosa sa drugim ljudima. U sportu je to trener, publika, roditelj kod mlađih sportista. Pritisak i stres guše želju, slabe motivaciju i oduzimaju svu lepotu i draž bavljenja sportom.
Energotrening za sportiste je najvažniji trening u našem klubu jer smo svesni da svi ostali treninzi mnogo lakše mogu da se odrade i da 90 procenata neuspeha u sportu svoj uzrok ima upravo u emotivnim problemima sportiste koji dovode do poremećaja protoka energije neophodnog za uspeh na takmičenju ili njegovoj karijeri.
Ivan Lapčević, pored toga što radi sa sportistima kao trener već više od 20 godina radi na otkrivanju mogućnosti rešavanja emotivnih problema koji blokiraju uspeh. Kroz svoju karijeru, kao i mnogi sportisti, borio se sa nesanicom, pritiskom, uvredama svake vrste, emotivnim i fizičkim povredama, odvajanju od porodice, od roditelja, od svoje sredine, odlazak u inostranstvo, padovima motivacije, željom da se odustane, operacijama, konfliktima i mnogo toga još. Metode i načini koji su mu pomogli da prođe kroz sve ovo i ostvari zavidne sportske rezultate danas primenjuje u radu ne samo sa sportistima, već svim ljudima kojima je potrebna emotivna stabilnost da bi ostvarili rezultate u bilo kojoj oblasti života.
Tekstovi energotreninga ispod nisu pisani samo za sportiste, ali ovi treninzi sportisti mogu doneti „čudo“ u pozitivnom smislu, naročito jer ih vodi Ivan koji vrlo dobro razume šta je ono što je potrebno za sportski uspeh jer je i sam prošao kroz brojna sportska iskustva i zbog toga vrlo dobro razume sportistu i njegovu situaciju, šta je ono kroz šta prolazi i šta mu je potrebno da bi nastavio dalje i stigao tamo gde želi i gde može.

Podeli: