Svaka nova utakmica ili meč je novo iskušenje za svakog sportistu. Često sportisti imaju utisak da će rezultat koji su dali na prethodnoj utakmici biti isti i na sledećoj. Međutim, svaki protivnik je novo iskušenje. Svaka utakmica je priča za sebe. Svaka utakmica je drugačija. Svaka pretpostavka šta će biti na sledećoj utakmici može drastično sprečiti postizanje pozitivnih rezultata.

Pripremiti se za svaku utakmicu je dužnost i mogućnost svakog savremenog sportiste. Otići na utakmicu nespreman je nepoštovanje sebe i svoje ekipe. Savremeni sportisti su profesionalci. Sport je njihovo zanimanje i posao, a svaki posao se može otaljavati ili mu se može pristupiti ozbiljno.

Priprema za utakmicu podrazumeva analizu protivnika, njegove dobre i loše strane, njegove karakteristike i njegove osobine, zatim detaljnu analizu samog sebe, svojih mogućnosti i onoga što trenutno pruža. Nakon toga pripremanje konkretnih koraka koji će dovesti do željenih rezultata.

Nije problem izgubiti utakmicu, ali je veliki problem ne pružiti partije u okviru svojih mogućnosti. U našem klubu radimo detaljno pripremu sportiste za utakmicu, dajemo mu punu podršku i pomažemo mu da drastično podigne nivo svojih mogućnosti, odigra dobro i odnese pobedu.

Podeli: