Turniri su posebna takmičenja. Za njih ima dovoljno vremena za pripremu, ali je potrebno biti na vrhuncu forme baš u trenutku u toku trajanja turnira.

Pripremiti se za jedan turnir ne podrazumeva samo trenirati naporno i razmišljati o danu kada turnir treba da počne, već ova priprema treba biti daleko kompletnija. To je čitav jedan projekat koji treba dobro osmisliti i raditi na svim njegovim delovima.

Najčešće se zanemaruje ono najvažnije. Najčešće se preskače suština. U našem klubu bavimo se upravo ovom suštinom i to isključivo individualno sa sportistom, pripremajući ga da potpuno spremno dočeka turnir i zablista kada je to najvažnije.

Ova priprema podrazumeva razgovor sa igračem o njegovom stanju i načinu razmišljanja, mentalnim barijerama, emotivnim blokadama i rad kako bi igrač bio neophodno slobodan da da sve od sebe u skladu sa svojim potencijalom.

Turnir je izuzetno važno takmičenje i često se dešava da usmeri čitavu karijeru sportiste u jednom ili drugom smeru. Zato vam preporučujemo dodatne treninge u našem klubu koji će vam sigurno pomoći u kreiranju pozitivnog pravca vaše sportske karijere.

Podeli: